Image

Thonet meubelen


Thonet design meubelen Amsterdam Nederland 0031 (0)20 311 8396 Particulieren zijn bij ons ook van harte welkom. Wij hebben een service en montagedienst in de gehele Benelux.
Al 200 jaar produceert Thonet meubels voor de woning- en projectinrichting.

Vanuit hun locatie in Frankenberg daar produceren zij designiconen van gebogen hout en stalen buizen, eigentijdse meubels van gerenommeerde ontwerpers met passie voor de materialen worden ze daar met buitengewone vakmanschap geproduceerd. Een combinatie van traditioneel vakmanschap en modernste productietechnologieën maakt dat Thonet tot de meest succesvolle meubelbedrijven ter wereld behoort.

Lees meer
Prijslijst
Kleuren

Over thonet meubelen

De medewerkers bij Thonet beschikken over kennis en vakmanschap en zijn een voor een specialisten in hun vak. Op de productiefaciliteit beschikken medewerkers dus over een hoog niveau van expertise, vergaart in de loop van de lange bedrijfsgeschiedenis en die voortdurend wordt uitgebreid en geoptimaliseerd. Vandaag en zoals in het verleden, creëren ze innovatieve producten die ontworpen zijn voor duurzaamheid gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en in een tijdloze vormentaal.

Achter elk product staat een doordacht concept en een grote verscheidenheid aan productiestappen - van de verwerking van hout, stalen buizen het kleuren en stofferen. Elk meubelstuk heeft voor het de fabriek verlaat zijn eigen geschiedenis.

Thonet geschiedenis

De geschiedenis van Thonet begon met het werk van de meubelmaker en meubelmaker Michael Thonet, die zijn eerste werkplaats in 1819 opende in Boppard / Rijn. Met filigraan en elegante stoelen en het testen en toepassen van innovatieve houtverwerkingstechnologieën verwierf Michael roem buiten zijn thuisregio. Toen de Oostenrijkse staatskanselier Clemens Graf von Metternich over Michael en zijn meubels hoorde, overtuigde hij Michael ervan naar Wenen te verhuizen. Het bedrijf kon daarom deelnemen aan het interieurontwerp van Paleis Liechtenstein, zijn kennis en vaardigheden uitbreiden en een netwerk opbouwen dat hij in zijn geboortestad niet had. In 1849 richtte Michael een bedrijf op in Wenen, dat hij in 1853 omgedoopt tot Gebrüder Thonet - vanaf het begin een familiebedrijf.

Gebaseerd op de koffiehuiscultuur van het midden van de 19e eeuw, die de oprichter zijn eerste successen bracht, zijn de meubels van Michael sindsdien overal te vinden waar mensen gesprekken voeren, samenkomen of gezamenlijke activiteiten uitvoeren.

THONET SHOWROOM AMSTERDAM

Showroom Skoon 8 - Oostzaan - Zakelijk en Particulier, hier presenteren wij alle materialen en kleuren.
Thonet showroom  Amsterdam Pedro de Medinalaan 53
Bezoek op afspraak. Graag komen wij met u in contact bel ons voor een afspraak.
0031 (0)20 311 8396 voor meer informatie over Thonet meubelen