CHRISTOPHE MARCHAND

Ontdek het werk van Christophe Marchand: meester in design sinds 1965

Christophe Marchand is een Zwitserse ontwerper geboren in 1965. Sinds 1993 is hij gevestigd in Zurich, waar hij nauw samenwerkt met internationale klanten om verschillende designprojecten te plannen en uit te voeren. Met zijn achtergrond als ervaren meubelmaker en getrainde industrieel ontwerper, beweegt Marchand zich met grote zekerheid en professionaliteit binnen verschillende genres van design.  Lees meer

Van productontwerp tot museumtentoonstellingen: de veelzijdige aanpak van Christophe Marchand

Naast het ontwikkelen van meubels en productontwerpen, heeft Christophe Marchand ook talloze tentoonstellingen ontworpen voor het Museum of Design Zurich. Bovendien heeft hij een docentpositie bekleed aan het College of Design ECAL in Lausanne. Door deze diverse ervaringen heeft Marchand een breed scala aan vaardigheden en expertise opgebouwd die hem in staat stellen om op verschillende niveaus te werken.

Christophe Marchands samenwerking met Thonet: de ontwikkeling van de S 64 VDR Atelier

Als lid van de Design Council van Thonet heeft Christophe Marchand in 2019 de S 64 VDR Atelier voor het Duitse bedrijf ontwikkeld. Dit is een kantoor draaistoel variant op de klassieke S 64 door Marcel Breuer uit het jaar 1928. Deze samenwerking toont aan dat zijn talent niet onopgemerkt blijft binnen de designindustrie en dat hij een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van designmeubels.

Lees minder

Bekijk hier onder de producten ontworpen door Christophe Marchand