Duurzaam ondernemen

Bij het maken van onze milieubewuste keuzes houden we rekening met de impact op het milieu gedurende de hele levenscyclus van een product. Van grondstoffengebruik tot energieverbruik tijdens productie en transport, en de recyclebaarheid van een product na gebruik speelt een belangrijke rol. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en onze klanten bewust te maken van de positieve impact die zij kunnen hebben door voor duurzame opties te kiezen.

Wij richten ons op iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid en milieubewust consumeren. Of je nu particulier bent of werkzaam bij een bedrijf dat streeft naar groene initiatieven, bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan milieubewuste producten. We geloven dat iedereen een steentje kan bijdragen aan een beter milieu en met onze collectie willen we het maken van duurzame keuzes makkelijker en toegankelijker maken. Bewust omgaan met het milieu en hun energiebronnen en voldoen aan alle gestelde ISO 14001 - ISO 140025 normeringen is voor ons standaard, door te werken met de juiste toeleveranciers en gerecyclede materialen kunnen wij dit realiseren. It's TIME to save our planet!

ISO en NEN-normeringen
Om te garanderen dat onze meubels voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, worden diverse meubelen getest volgens de NEN-EN 16139 normering. Deze Europese norm beoordeelt onder andere de sterkte, duurzaamheid en stabiliteit.

De productie processen voldoen aan de hoogste internationale standaarden.
NEN-EN 16139, NEN-EN-ISO 9001:2008 en milieu NEN- EN-ISO 14001:2004 -ISO 140025. 

 

Meinema gaat veel verder

Laten we bewustere keuzes maken dan alleen te kiezen voor duurzame inrichtingen, laten we een stap verder gaan door ook te kiezen voor duurzame communicatiemethoden zoals het Moodboard en onze live support, zodat we samen bijdragen aan een nog schonere en groenere toekomst.

Als bedrijf is het essentieel om trouw te blijven aan je beloften. Bij Meinema geloven we sterk in het belang van zeggen wat we doen en doen wat we beloven. Onze klanten vertrouwen erop dat wij onze afspraken nakomen en daarom hebben we ons gehele proces verankerd in ons managementsysteem. 

 

 

 

Duurzame producten - een stap in de groene richting

Een goed voorbeeld hiervan is de Axia bureaustoel. Deze is niet alleen ergonomisch verantwoord, maar ook nog eens de meest duurzaamste bureaustoel die er is. Maar liefst 98% van deze stoel kan gerecycled worden en het materiaal waaruit de stoel gemaakt is, bestaat voor een groot deel uit gerecyclede materialen. Dit zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden en er minder afval geproduceerd wordt.

Wij hebben verschillende collecties gemaakt van gerecyclede plasticflessen PET-materiaal en wij werken we met BIO-Based producten, zonder PVC. Duurzaamheid zonder concessies: Het kan voorkomen dat we tijdelijk geen left-over Felt hebben in bepaalde kleuren voor een specifiek product uit de Cradle Collection. In dit geval kan het betreffende product niet verkrijgbaar zijn binnen de collectie.

Eén van onze ontwikkelingen is de belcel gemaakt met oceaan plastic. Door gebruik te maken van oceaan plastic, dragen we bij aan het opruimen van de oceanen en het verminderen van de plasticvervuiling. 

Poedercoating - verchromen - stoffering

Poedercoating biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het verchromen van meubels. De gebruikte coating op geproduceerde meubels voldoet aan de grenswaarden voor emissie van antimonium, arseen, barium, cadmium, chroom, lood, kwik en selenium zoals vermeld in EN 71-3. 
Veiliger voor zowel werknemers als consumenten. Bovendien resulteert het poedercoatproces een efficiënte terugwinning van de grondstof.

Projectstoffering met gebruik van gerecyclede garens die in sommige gevallen ook weer gerecycled kunnen worden na gebruik, zodat ze echt circulaire producten. Producten die voortkomen uit het gebruik van gerecycled polyester verkregen uit de recycling van plastic. Bij Meinema streven we ernaar om voortdurend te innoveren op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming.

 

 

 

 

Duurzaam ondernemen

De aandeelhouders van Meinema hebben in totaal 74 zonnepanelen geïnstalleerd voor eigen gebruik. Dit indrukwekkende aantal toont de betrokkenheid van het bedrijf bij duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken.

Meinema heeft volledige elektrische auto's in gebruik, waardoor ze actief bijdragen aan een schonere lucht en verminderde CO2-uitstoot.

Naast onze inzet voor duurzaamheid, is Meinema ook sterk betrokken bij de lokale gemeenschap door middel van sponsoring. Wij ondersteunen verschillende organisaties en evenementen, waaronder voetbalclub SC Purmerland, Radio Oostzaan, Dierenambulance Amsterdam en een paardenrennen evenement in Purmerend.  Lokale sponsoring is een belangrijke manier voor bedrijven om iets terug te geven aan de gemeenschap die hen ondersteunt. Door lokale organisaties te steunen, draagt Meinema bij aan de groei en ontwikkeling van deze gemeenschappen. Voetbalclubs zoals SC Purmerland bieden sportieve activiteiten voor jongeren en creëren een gevoel van samenhorigheid binnen de gemeenschap.

Radio Oostzaan speelt een belangrijke rol in het informeren en vermaken van mensen in de regio. Door dit radiostation te sponsoren, helpt Meinema om ervoor te zorgen dat lokale nieuws- en entertainmentbronnen beschikbaar blijven voor iedereen.

Een ander goed doel dat door Meinema wordt gesteund is de Dierenambulance Amsterdam. Deze organisatie biedt hulp aan dieren in nood en zorgt ervoor dat ze de juiste medische zorg krijgen. Door deze organisatie te sponsoren, draagt Meinema bij aan het welzijn van dieren in de regio.

Daarnaast sponsort Meinema ook een paardenrennen evenement in Purmerend. Dit evenement trekt niet alleen bezoekers uit de lokale gemeenschap, maar ook van buitenaf. Door dit evenement te ondersteunen, helpt Meinema om economische activiteiten en toerisme in de regio te stimuleren.

Het is duidelijk dat Meinema zich niet alleen richt op haar eigen bedrijfsactiviteiten, maar ook actief bijdraagt aan duurzaamheid en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Door te investeren in zonnepanelen en elektrische auto's, laat het bedrijf zien dat ze serieus bezig zijn met het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Door lokale organisaties en evenementen te sponsoren, draagt Meinema bij aan een sterke gemeenschap waarin mensen kunnen genieten van sportieve activiteiten, goed geïnformeerd blijven door lokale media en waar dieren in nood geholpen kunnen worden.
Als doelgroep profiteren niet alleen de aandeelhouders van Meinema van deze initiatieven, maar ook alle mensen die direct of indirect betrokken zijn bij de gesponsorde organisaties en evenementen. Het is belangrijk voor iedereen om bewust te zijn van het belang van duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid. Meinema toont met trots haar betrokkenheid bij duurzaamheid en de lokale gemeenschap. Door middel van zonnepanelen, elektrische auto's en sponsoring draagt het bedrijf actief bij aan een betere toekomst voor ons allemaal.

 

Retourname meubelen - verpakkingsmateriaal

Wij zorgen ervoor dat het verpakkingsmateriaal en oude gebruikte meubelen op een verantwoorde manier worden afgevoerd. Door deze materialen naar de milieustraat te brengen, krijgen de grondstoffen een nieuw leven. Wij sorteren het verpakkingsmateriaal zorgvuldig op plastic, staal, hout en karton, zodat het op de juiste manier kan worden gerecycled. Samen kunnen we ervoor zorgen dat grondstoffen hergebruikt worden en dat het afval tot een minimum wordt beperkt. 

Wilt u graag duurzaam en milieubewust zijn bij de aanschaf van meubilair? Dan is het kiezen voor 2e hands gebruikt meubilair een uitstekende optie. Bij Meinema kunt u gebruikte producten retourneren, wij zorgen dat ze worden opgeknapt en worden toegevoegd aan onze circulaire pool. Door te kiezen voor 2e hands meubilair draagt u bij aan het verminderen van afval en het behoud van grondstoffen.  Wij hebben beschikking over een breed assortiment aan gebruikte meubels. Kies bewust voor gebruikt of nieuw meubilair. Onderzoek wijst uit dat in sommige gevallen nieuw meubilair door recycling milieubewuster is. 

Bekijk hier onze circulaire collecties
Lensvelt
Re use


Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meinema Showroom
Skoon 8
1511 HV Oostzaan

Ma t/m Vrij 9:00 - 17:00 uur

Edisonweg 7
1446TM Purmerend

Di t/m Za 10:00 - 18:00 uur

0031 (0)20-311 8396
info@meinema.nl
0031 (0)20-311 8396
info@meinema.nl

Magazijn
Programmeurstraat 6
1033 MT Amsterdam
Ma t/m Vrij 8:00 - 17:00 uur

Archiutti Showroom

Diemen & Amsterdam

Arco Showroom

Amsterdam

Aromas Showroom

Leimuiden

Artifort Showroom

Schijndel& Amsterdam

Artinox Showroom

Leimuiden

Balsan Showroom

Oostzaan

Bma Showroom

Rotterdam & Oostzaan

Bralco Showroom

Den Bosch

BuzziSpace Showroom

Oostzaan & Kontich (BE)

Casala Showroom

Culemborg

Castelijn Showroom

Roelofarendsveen

Cruso Showroom

Brussel (BE)

Diemme Showroom

Amsterdam

Dum Showroom

Zaandam

Dynamobel Showroom

Amsterdam

Extremis Showroom

Amsterdam

Flokk Showroom

Rotterdam

Fritz Hansen Showroom

Allerødvej (DK)

Giroflex Showroom

Rotterdam

Hag Showroom

Rotterdam

Halden Showroom

Mijdrecht & Amsterdam

Jobs Showroom

Amsterdam

Joob Showroom

Mijdrecht & Amsterdam

Klober Showroom

Owingen (DE)

Kvadrat Showroom

Amsterdam

Lande Showroom

Schijndel

Leolux Showroom

Breukelen

Light4 Showroom

Culemborg

Luxy Showroom

Den Bosch

LZF Showroom

Culemborg

Meinema Showroom

Oostzaan

Milani Showroom

Amsterdam

Moduleo Showroom

Avelgem (BE)

Montis Showroom

Amsterdam & Dongen

Muuto Showroom

Amsterdam

Narbutas Showroom

Amsterdam & Litouwen (LT)

Nexia Showroom

Leimuiden

Offecct Showroom

Rotterdam

Pedrali Showroom

Amsterdam

Quinti Showroom

Oostzaan

Satelliet Showroom

Amsterdam & Breda

Softline Showroom

Amsterdam - Kopenhagen

Thonet Showroom

Amsterdam

Viso Showroom

Leimuiden

Voortman Showroom

Purmerend & Oostzaan

Walter Knoll Showroom

Herrenberg (DE)

Wilkhahn Showroom

Rotterdam & Oostzaan

WoodUpp Showroom

Oostzaan

Zava Showroom

Leimuiden

Zeitraum Showroom

Wolfrantshausen (DE)

Zuiver Showroom

Zaandam

x
Bel 0031 (0)20-3118396 voor meer informatie of een afspraak.