Geoffrey Harcourt

Geoffrey DAVID Harcourt

Geoffrey David Harcourt is een gerenommeerde meubelontwerper die zijn opleiding genoot aan The Royal College of Art in Londen. Zijn invloed op de internationale markt van projectinrichting is onmiskenbaar, vooral door zijn samenwerking met Artifort design sinds 1962. Zijn tweede ontwerp, de serie 042 uit 1963, werd direct wereldwijd omarmd en was een groot succes. Wat Harcourt onderscheidde van andere ontwerpers was zijn filosofie dat de stoel zich naar de mens moest richten en niet andersom. Hij geloofde sterk in het creëren van comfortabele en ergonomische stoelen die zich aanpasten aan de behoeften van de gebruiker.  Lees meer


Harcourt RDI design

Gedurende zijn carrière heeft hij talloze prijzen gewonnen en erkenning gekregen voor zijn baanbrekende ontwerpen. Harcourt werd in 1978 werd hij bekroond met de prestigieuze titel "Royal Designer for Industry", wat zijn status als een visionair binnen de industrie bevestigde. De invloed van zijn ontwerpen reikt verder dan zijn tijdgenoten en blijft voortleven in de hedendaagse meubelindustrie. Geoffrey's innovatieve benadering van comfort en functionaliteit heeft een blijvende impact gehad op het vakgebied. Zo ook de F500 serie met onder andere de Artifort F584, Rocking Chair en F156. De serie fauteuils werden ontworpen in 1967 en zijn vandaag de dag nog altijd erg populair. 

Harcourt meubels

Als onderdeel van het gerenommeerde merk heeft Geoffrey vele iconische stukken gecreëerd die geliefd zijn bij designliefhebbers over de hele wereld. Eén van zijn meest bekende creaties is de Artifort Chaise Longue bank, ook wel bekend als de 'Cleopatra Bank'. Deze bank is een perfecte combinatie van comfort en elegantie en staat garant voor optimaal loungen in stijl. De Bank staat bekend om zijn strakke lijnen, tijdloos design en hoogwaardige afwerking. Het unieke zitcomfort maakt deze bank tot een favoriet onder liefhebbers van modern design. Als je op zoek bent naar kwaliteit en design, dan zijn de meubels van Geoffrey Harcourt een goede keuze. Het merk staat bekend om zijn vakmanschap en duurzaamheid, waardoor je jarenlang kunt genieten van je nieuwe aanwinst.

Lees minder

Bekijk hier onder de producten ontworpen door Geoffrey Harcourt