Jasper morissen

Jasper Morrison, geboren in Londen in 1959, is een van de meest succesvolle industriële ontwerpers van de afgelopen decennia. Zijn out-of-the-box denken en streven naar minimalistisch, nuttig en verantwoord design hebben hem internationale erkenning gebracht. Met zijn unieke visie en innovatieve ontwerpen heeft hij een blijvende impact gehad op de designwereld. Hij werkt als industrieel ontwerper onder andere voor Vitra en Cappellini, en organiseert diverse designtentoonstellingen.

  Lees meer

morrisen design

Meer recent legt Morrison zich toe op het ontwerpen van meubels, onder andere voor het Tate Modern in Londen. In samenwerking met Artifort ontwikkelde hij in 1997 de modulaire bank Vega. Dit innovatieve meubelstuk combineert esthetiek, comfort en functionaliteit op een unieke manier, waardoor het een tijdloze klassieker is geworden.

Jasper Morrison blijft de grenzen verleggen van wat mogelijk is binnen het domein van design. Zijn vermogen om functionele schoonheid te creëren maakt hem een ware pionier in zijn vakgebied. Met zijn minimalistische ontwerpen heeft hij bewezen dat minder vaak meer is en heeft hij de standaard gezet voor hedendaags design.

 

Lees minder

Bekijk hier onder de producten ontworpen door Jasper Morrison