Filter fitler

wachtbanken overzicht

Hoe richt je een wachtruimte van uw praktijk het beste in?
Het inrichten van een wachtruimte vereist het creëren van een comfortabele, gastvrije en functionele omgeving voor wachtende mensen. Hier zijn enkele tips om een wachtruimte optimaal in te richten:  Lees meer

  1. Comfortabele zitplaatsen: Zorg voor voldoende zitplaatsen die comfortabel zijn en goede ondersteuning bieden. Gebruik ergonomische stoelen met zachte bekleding en voldoende ruimte tussen de stoelen.

  2. Wachttijdvermaak: Bied afleiding en entertainment om de wachttijd aangenamer te maken. Denk aan tijdschriften, kranten, boeken, televisie, wifi of zelfs speelgoed voor kinderen.

  3. Voldoende verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijke en kunstmatige verlichting in de wachtruimte. Goede verlichting zorgt voor een aangename sfeer en bevordert een gevoel van welzijn.

  4. Ruimtelijke indeling: Creëer een indeling die de privacy van de individuen respecteert en tegelijkertijd een gevoel van openheid behoudt. Gebruik bijvoorbeeld scheidingswanden, planten of rekken om ruimtes te definiëren en een gevoel van privacy te bieden.

  5. Kleurenschema: Kies voor een rustgevend en aantrekkelijk kleurenschema dat een positieve sfeer bevordert. Kalme en neutrale tinten werken vaak goed in wachtruimtes, maar je kunt ook accentkleuren toevoegen om wat levendigheid toe te voegen.

  6. Gezellige sfeer: Voeg elementen toe zoals planten, kunstwerken, decoratieve accessoires of tapijten om de ruimte warm en uitnodigend te maken. Deze elementen kunnen ook bijdragen aan het verminderen van de akoestiek en het creëren van een rustige omgeving.

  7. Voorzieningen: Zorg voor basisvoorzieningen zoals waterfonteinen, koffie- of theestation, en eventueel een kleine snackautomaat. Dit zorgt voor extra comfort en gemak voor de wachtende mensen.

  8. Informatievoorziening: Zorg voor duidelijke bewegwijzering en informatieve borden, zodat mensen gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben. Plaats bijvoorbeeld een bord met de wachttijden of een scherm met informatie over de volgorde van afspraken.

  9. Hygiëne en netheid: Zorg ervoor dat de wachtruimte schoon en goed onderhouden is. Regelmatige schoonmaak en het beschikbaar stellen van handdesinfectiemiddelen dragen bij aan een gezonde en veilige omgeving.

Het is belangrijk om de behoeften en voorkeuren van de doelgroep in gedachten te houden bij het inrichten van een wachtruimte. Overweeg de specifieke eisen van de sector waarin de wachtruimte zich bevindt, evenals de verwachte wachttijd van de mensen.

Lees minder
WILT U MEER INFORMATIE ONTVANGEN OF KUNNEN WIJ U ADVISEREN?
Wij staan voor u klaar om u te helpen, neem hier contact met ons op!
Kantoor projectinrichting Skoon 8 - Oostzaan