CHARLES RAY EAMES

Charles en Ray Eames: Een introductie

Charles Eames, geboren in 1907 in St. Louis, Missouri, en Ray Eames, een schilderes uit New York, vormden samen het beroemde design duo dat bekend staat om hun innovatieve meubelontwerpen en invloed op de ontwerpfilosofie van Vitra.  Lees meer

De invloed van Charles en Ray Eames op Vitra

Na het tekenen van een licentieovereenkomst met Herman Miller in 1957 begon Vitra met de productie van Eames-ontwerpen voor Europa en het Midden-Oosten. Sindsdien heeft het werk van Charles en Ray een blijvende invloed gehad op de waarden en doelstellingen van het bedrijf.

Het behoud van de nalatenschap van Charles en Ray Eames

Als geautoriseerde fabrikant voor Europa en het Midden-Oosten werkt Vitra nauw samen met het Eames Office om ervoor te zorgen dat de originele ontwerpen behouden blijven. Het Vitra Design Museum heeft ook een uitgebreide collectie objecten uit de nalatenschap van het koppel.

An Eames Celebration: Tentoonstellingen op de Vitra Campus

Ter ere van het levenswerk van Charles en Ray organiseert het Vitra Design Museum in 2017/18 'An Eames Celebration', bestaande uit vier parallelle tentoonstellingen op de Vitra Campus in Weil am Rhein. Dit wordt vergezeld door publicaties zoals 'Eames Furniture Sourcebook' en 'Essential Eames: Words & Pictures'.

Lees minder

Bekijk hier onder de producten ontworpen door Charles & Ray Eames