Start uw project
Zoek uw project

Moodboard een duurzame keuze

Het versturen van e-mails heeft een grote impact op het milieu. In feite stoot één e-mail gedurende zijn hele levensduur al zo'n 20 gram CO2 uit. Stel je eens voor dat je elke dag 20 e-mails verstuurt gedurende een jaar, dan is dat vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van het rijden van 1000 km met een benzineauto.

De hoeveelheid dataverkeer is de afgelopen 30 jaar elk jaar verdubbeld en er worden wereldwijd dagelijks maar liefst 294 miljard mails verstuurd. Dit komt neer op een schokkende uitstoot van 5.880.000.000 kg CO2 per dag, wat gelijk staat aan de CO2-uitstoot van ongeveer 2500 vluchten van Amsterdam naar New York.

Meinema heeft een duurzaam alternatief ´´Het Moodboard´´ ontwikkeld, het is een platform-portal waardoor het mailverkeer in het inrichtingsproces aanzienlijk verminderd kan worden. Door gebruik te maken van visuele communicatie in plaats van e-mails, kunnen we onze Meinema ecologische voetafdruk verminderen. Het biedt een creatieve en effectieve manier om ideeën en informatie over te brengen met veel minder nadelige gevolgen voor het milieu en dat helpt bij het verduurzamen van het kantoorinrichting proces. 

 

Laten we bewustere keuzes maken dan niet alleen te kiezen voor duurzame producten. Laten we een stap verder gaan door ook te kiezen voor duurzame communicatiemethoden zoals het Moodboard en onze live support, zodat we samen bijdragen aan een nog schonere en groenere toekomst.

Lees hier over onze duurzame kantoormeubelen.

 

Jacqueline Cramer is een Nederlands wetenschapster en voormalig politica. Als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Tegenwoordig is ze hoogleraar duurzaam innoveren aan universiteit Utrecht. Jacqueline Cramer: “ We realiseren ons niet dat 20 e-mails per dag versturen gedurende een heel jaar ongeveer evenveel CO2 met zich meebrengt dan 1000 kilometer rijden met een gemiddelde auto.

Tom Backx is hoogleraar industriële automatisering aan de technische universiteit Eindhoven. Hij verteld over de absurde hoeveelheid data die we opslaan rondom die e-mails met z’n allen. Tom Backx: “ Ja, de reden is dat de groei van het dataverkeer veel sneller gaat dan dat we met technologie ontwikkeling kunnen bijhouden en als je over de afgelopen 30 jaar kijkt zie je dat gemiddeld dataverkeer met een factor 1000 per 10 jaar is toegenomen. 1000 per 10 jaar betekent verdubbelen per jaar”. (Bron: NPO Radio 1)

Bekijk hier Voorbeelden van hoeveel 1 kilo co2 uitstoot zijn.
Bekijk hier De hoeveelheid E-mails er per dag worden verstuurd.
Bekijk hier De hoeveelheid CO2 uitstoot van een vliegtuig.

Lees meer
Chatten